“Socialøkonomisk Virksomhed – Erfaringer med opstart og drift af socialøkonomisk virksomhed” er en ny video er produceret af Sociale Entreprenører i Danmark i forbindelse med Projekt ”Social entrepreneurship development in Baltic Sea region”.

 

Projekt ”Social entrepreneurship development in Baltic Sea region” er iværksat under Erasmus+ programmet og er medfinansieret af EU. I projektet deltager støtteorganisationer for socialøkonomiske virksomheder fra Estland, Letland, Litauen, Sverige, Findland, Polen og Danmark.
Man kan læse mere om projektet her

 

Det er tanken at den nye video skal give mulighed for at lære fra sociale iværksætteres erfaringer med opstart og drift af socialøokonomisk virksomhed, hvad enten man selv går med tanker om at starte socialøkonomisk virksomhed eller bare har lyst til at vide mere om den type virksomhed.

 

I videoen fortæller Brian Sørensen, direktør for Café Kaffegal og Økogal og Kate Horslund fra Soulshine i Aarhus, om deres erfaringer med at starte og drive socialøkonomisk virksomhed.
De to kommer bl.a. ind på emner som:
– Finansiering af opstart
– Forretningsmodel
– Organisationsform
– Måling af social effekt
– Markedsføring af produkter og services

 

Brian Sørensen og Kate Horslund fortæller også om de største succer og de største udfordringer, de har oplevet i forbindelse med at drive socialøkonomisk virksomhed.

 

Se videoen her