Labklājības ministrija ielūdz uz reģionālo diskusiju ciklu
“Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”

Septembrī Labklājības ministrija ielūdz ikvienu interesentu uz reģionālo diskusiju ciklu “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”, kas norisināsies piecās pilsētās: Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā. Diskusijās varēs uzzināt visu aktuālo informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, finansējuma saņemšanu, izprast šīs nozares mītus un realitāti, kā arī dzirdēt sociālo uzņēmēju pieredzes stāstus un piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”.
Kas ir un kas nav sociālā uzņēmējdarbības Latvijā? Kāda ir pašreizējā situācija un aktuālā statistika par sociālajiem uzņēmumiem Latvijā? Kādus ieguvumus sniedz Sociālā uzņēmuma likums? Kā iegūt sociālā uzņēmuma statusu, un kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, pretendējot uz šāda uzņēmuma statusu? – uz šiem jautājumiem atbildes sniegs Labklājības ministrijas pārstāvji. Savukārt AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” pārstāvis pastāstīs par granta saņemšanas nosacījumiem, dalīsies ar ieteikumiem, kā sagatavot veiksmīgus finansējuma pieprasījuma projektus, kā arī atklās biežāk pieļautās kļūdas finansējuma pieprasījuma projektos.
✅11. septembrī Liepājā: Diskusija Liepājā “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”  pieteikšanās šeit

✅13. septembrī Valmierā: Diskusija Valmierā “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?” pieteikšanās šeit

✅18. septembrī Daugavilī: Diskusija Daugavpilī “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?” pieteikšanās šeit

✅20. septembrī Jelgavā: Diskusija Jelgavā “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?” pieteikšanās šeit

✅26. septembrī Rīgā: Diskusija Rīgā “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?”, pieteikšanās šeit 

Vebināri pusdienlaikā! 

Pusdienas ar pievienoto vērtību:  vebināru cikls, kurš padarīs Tavu pusdienlaiku interesantāku: tajā iepazīstināsim ar aktuālām tēmām ne tikai sociālajā uzņēmējdarbībā, bet gan praktiski jebkurā jomā, kuru eksperti ir mūsu biedri!

Nākamais vebinārs “10 ieteikumi veiksmīgas komandas izveidei” ceturtdien, 5. septembrī plkst. 12.00 šajā linkā: ej.uz/LSUA-vebinars5

Vebinārā uzzināsim, kā veidot komandu, kā jāstrādā līderim un kā plānot komandas darbu, ņemot vērā katru komandas biedru! Runāsim arī par emocionālo inteliģenci un radošo domāšanu!
Vebinārs būs noderīgs tiem, kas vēlas uzlabot sava uzņēmuma darbību un komandu, tiem, kas meklē jaunu komandu savam uzņēmumam efektīvākam darbam! Pievienojieties!

Vebinārs norisināsies ZOOM platformā šajā linkā: ej.uz/LSUA-vebinars5

Pieteikšanās uz Sociālo inovāciju hakatonu 2019!

SOCIĀLO INOVĀCIJU HAKATONS – 48 h garš ideju maratons, kurā profesionālu mentoru vadībā būs iespēja radīt jaunus, dzīvotspējīgus, uz modernajām tehnoloģijām balstītus sociālā biznesa projektus, ko hakatona noslēgumā vērtēs investori un profesionāļu žūrija. Ja Tu pie sevis vai kopā ar domubiedriem lolo kādu sociālās inovācijas ideju, taču neesi tai vēl radis biznesa koncepciju un/vai komandu, VAI arī, ja Tev nav ideju, taču ir prasmes IT, moderno tehnoloģiju, mārketinga un grafiskā dizaina jomā un interese tās pielietot biznesā ar mērķi padarīt labāku pasauli, tad Sociālo inovāciju hakatons būs īstā vieta, lai savus sapņus un ieceres beidzot pārvērstu realitātē!

Hakatonā aicinām pulcēties individuālas personas vai domubiedru grupas līdz 6 cilvēkiem no visas Latvijas – ikvienu sociālo inovāciju jomā domājošo, uzņēmumu pārstāvjus, jaunos uzņēmējus, programmētājus, 3D māksliniekus, grafiskos dizainerus, biznesa un finanšu speciālistus, studentus vai vienkārši entuziasma pilnus ideju ģeneratorus. Hakatona dalībniekam ir jābūt vismaz 18 gadus vecam.

Izdots katalogs “Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā 2019”

Esam izdevuši 2019. gada katalogu “Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā”. Tas ir katalogs, kas apkopo sociālās uzņēmējdarbības jomas aktuālākos piemērus visā Latvijā, LSUA biedrus un arī sociālās uzņēmējdarbības atbalsta organizācijas. Tāpat arī katalogā iespējams uzzināt par sociālās uzņēmējdarbības vēstnieku tīklu Latvijas reģionos un Labklājības Ministrijas un Attīstības finanšu institūcijas ALTUM atbalstu sociālajai uzņēmējdarbībai šobrīd.

Kataloga izdevējs ir Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija un tas izdots sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā. Katalogs iekļautā informācija pieejama latviešu, krievu un angļu valodā.

Katalogu drukātā veidā var saņemt, rakstot uz office@sua.lv, elektroniskā versijā katalogs pieejams šeit.

Avots: https://mailchi.mp/b8f1c679469f/jlija-jaunumi-832269?fbclid=IwAR0sZtfm5hKzQzeQMVJAxnfKHli9qMdwnq5KRQpdTekjHv-MJazSQ2NRwCs