Invest Stockholm ingår partnerskap med Norrsken Foundation för att stötta entreprenörer och innovatörer som vill lösa samhällets största utmaningar. Världens ledande klimatforskare varnar för att vi bara har 12 år på oss att begränsa de negativa effekterna av klimatförändringarna och förhindra att hundratals miljoner människor drabbas av fattigdom. Därför har Stockholms stad beslutat att fokusera ännu mer på hållbara lösningar och klimatsmart teknik.

Under det senaste decenniet har Stockholm blivit världskänt som ”enhörningsfabriken”, med fler företag i miljarddollarklassen per capita än någon annan plats, näst efter Silicon Valley. Tack vare den starka entreprenörsanda som kännetecknar staden har Stockholm förutsättningarna för att kunna hitta hållbara lösningar på de allra mest akuta världsproblemen.

– Stockholm siktar mot att bli en enhörningsfabrik även för sociala entreprenörer, som skapar innovationer som bidrar till miljön och samhället på ett positivt sätt. Det är ett mål som vi har gemensamt med Norrsken Foundation, och därför ser vi fram emot att kunna stötta de drygt 300 sociala entreprenörerna hos Norrsken som jobbar med att lösa viktiga problem åt kommande generationer, säger Erik Krüger, tillförordnad vd för Invest Stockholm.

– Stockholm har blivit ett av världens främsta drivhus för så kallade enhörningsföretag, delvis tack vare stödet från Invest Stockholm och det fantastiska arbete de utför. Vi är oerhört stolta över att tillsammans med staden skapa lika lysande förutsättningar för sociala techentreprenörer – företag som löser samhälls- och miljöproblem med hjälp av teknik och entreprenörskap, säger Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken Foundation.

Genom sitt partnerskap strävar Invest Stockholm och Norrsken Foundation efter att göra Stockholm till världens bästa plats för sociala entreprenörer och investerare.

För mer information om partnerskapet, kontakta:
Ariane Pousette, Project Manager Start-ups, Invest Stockholm, ariane.pousette@stockholm.se
Thom Feeney, General Manager, Norrsken House Stockholm, thom@norrskenfoundation.org

Om Norrsken Foundation
Norrsken Foundation är en svensk ideell organisation som grundades 2016 med syftet att lösa några av världens mest akuta utmaningar. Stiftelsen driver den prisbelönta teknikhubben Norrsken House, en social riskkapitalfond på 30 miljoner euro för investeringar i framstående entreprenörer som löser världens största utmaningar, samt två egna startupinitiativ: Klarity och 29k. Stiftelsen grundades av Niklas Adalberth, en av medgrundarna till betaltjänstföretaget Klarna.
www.norrskenfoundation.org

Källan: http://www.mynewsdesk.com/se/investstockholm/pressreleases/invest-stockholm-och-norrsken-foundation-vill-skapa-vaerldens-baesta-plats-foer-sociala-entreprenoerer-och-investerare-2827737