Utökad utbildnings plan

Ämne 2. Utveckling av sociala entreprenörers verksamheter och kompetenser

 Mål: Att definiera socialt entreprenörskap/ socialt affärssamarbete att verkligen påpeka skillnaderna mellan reguljära affärer och sociala affärer, definition av kompetens, nyckelkompetenser enligt EU: s definition. Att definiera inverkan generellt, den sociala påverkan och möjligheter till att uppnå social påverkan.
Metodik: Power-point presentation, uppgifter och grupparbete, interaktivt verktyg i slaido.com
Resurser: Inga specifika resurser krävs.
Utbildnings process:  Den teoretiska delen kommer att medföra en definition av socialt entreprenörskap / social verksamhet. Upptäck skillnaderna mellan företag och sociala företag; införa kompetens definition och gränssnitt med nyckelkompetenser; presentera, vad definierar behov av social entreprenör, vad är drivrutinen och hur man mäter det: social påverkan och dess mätning; definiera inverkan i allmänhet, social påverkan och förmåga att bedöma sociala konsekvenser.  I praktiska delen kommer analys av beredda fallstudier att ske i gruppernas arbete – vilken typ av social påverkan ge sociala verksamheten presenteras i uppgifter och vad bedömning som möjligt indikatorer kan vara.

Materials

Läroplansmål:

– Vi kommer att introducera dig för definition av socialt entreprenörskap / socialt företagande.

-Du kommer att upptäcka skillnaderna mellan företag och sociala företag.

-Du kommer att upptäcka vad som menas med kompetensdefinition och gränssnittet med nyckelkompetenser.

-Vad definierar behov av sociala entreprenörer, vad är drivkraften och hur man mäter social påverkan och dess effekter.

-Du lär dig att definiera generell påverkan, sociala påverkan och förmågan att bedöma sociala konsekvenser.

-Analysera förberedda fallstudier, –vilken typ av social påverkan gör det presenterade sociala företaget i sin verksamhet och vilka möjliga bedömningsindikatorer kan behövas.

Den sociala företagarens rollanalys

Introduktion och definition av socialt entreprenörskap.

Sociala entreprenörer, förändringsagenter, med viljan att göra världen till en bättre plats för oss alla att leva i. Numera är det ”trendigt” att vara en social entreprenör och deras arbete får uppmärksamhet på nationell och internationell nivå. Men vad är det som driver sociala företag att lyckas? Är det viljan att göra världen till en bättre plats? Är det en affärsmöjlighet som också skapar värde för samhället? Eller är det en motivation att förbättra sina egna livsvillkor?

I hela världen ser vi exempel på sociala entreprenörer som arbetar med att skapa innovativa lösningar och som behandlar några av de tuffaste utmaningarna som vi, världens invånare, står inför. Några finner lösningar för att förbättra hygienen ibland barn genom att tillhandahålla prisvärd tvål, några arbetar med undervisning i emotionell intelligens och bekämpar mobbning. Vissa ger vård i hemmet och omvårdnads tjänster, även i de mest utvecklade länderna. Vi ser nya exempel kommer upp i nyheterna varje dag. Sociala entreprenörer är del av en rörelse – de agerar på kärnproblemet. Om vi går till kärnan i socialt entreprenörskap, är en social entreprenör inte bara en person som startar ett socialt företag för att lösa ett socialt problem, utan istället orsaken till problemet: en social entreprenör vill skapa lösningar för att ändra orsaken, strukturen eller systemet, som skapar problemen.

Som Bill Drayton, grundare av Ashoka – världens största nätverk av sociala entreprenörer påpekade: ”sociala entreprenörer är inte nöjda met att bara för att ge en fisk eller lära att fiska. De kommer inte att vila förrän de har revolutionerat fiskeindustrin ”. Att vara en social entreprenör känns ibland hårt och ensamt. När man gör nya saker kan man möta olika utmaningar, och olika typer av motstånd, så det är bra att komma ihåg att du inte är ensam i detta, utan en del av en rörelse: nationellt och i hela världen har du anhängare, kollegor och kamrater, som också arbetar för att skapa positiv förändring på nya sätt. I slutet av detta avsnitt hittar du en lista med länkar till organisationer, nätverk, etc. där du kan hitta ytterligare information och stöd. Socialt entreprenörskap kan vara och definieras på många sätt. Diskussionen om att hitta ”rätt” definitionen är en pågående process bland akademiker och aktörer inom området. Men generellt kan man säga att socialt entreprenörskap innehåller fyra delar:

-Det skapar socialt värde.

– det äger rum i, eller med, det civila samhället.

– det civila samhället som en kritisk skådespelare och åhörare.

-det har en del av innovation.

-den har en finansiell betydelse.

Detta innebär att du kan definiera socialt entreprenörskap som: ”en handling som skapar socialt värde med innovation, där den civila sektorn spelar en viktig roll som initiativtagare eller medproducent och som har en finansiell betydelse”. För den klassiska entreprenören där den vinstgivande affären är förutsättning för och organiserad för att serva marknader som har råd med nya produkter eller tjänster och är således designad för att skapa finansiell vinst. Den sociala entreprenören varken förutsätter eller organiserar för att skapa betydande finansiell vinst för entreprenören eller dennes investerare – filantropiska och statliga organisationer för det mesta – eller för sig själv. Det sociala entreprenörskapet syftar istället till att skapa värde i form av storskalig, omskapande nytta vilken tillfaller antingen till ett betydande del av samhället eller samhället i stort ”.

Generellt kan vi säga: sociala företag kombinerar samhällsmål med entreprenörsanda. Deras mål är att ha en positiv inverkan och generera tillräckligt med intäkter för att upprätthålla sin verksamhet på lång sikt. (Illustration av definitionen av A. Stirane)

1

 

 

Vad är skillnaden från kommersiella entreprenörskap?

2

Om vi ställer oss frågan ifall sociala entreprenörer är riktiga företagare? Ja, det är de. De är entreprenörer med en helt annan sinnesstämning men ändå, företagare.

Kompetens definition och gränssnitt med nyckelkompetenser.

Definition:

De har kommits överens om att diskutera frågan om „mind-set“ per definition i Oxford dictionary.  Så om vi är överens om att „mind-set“ är den uppsättning attityder som innehas av någon, vad exakt är det då som är så utmärkande för sociala entreprenörer? Vi kan vara  överens om att de är känslomässigt intelligenta människor, inkännande och med en stark önskan att skapa förändringar i samhället. Men så är även människor som startar  stiftelser och ideella föreningar. De förstnämnda är dock även passionerade entreprenörer vilka vet hur man tjänar pengar och skalar upp sina lösningar för att skapa en ännu större påverkan på samhället. Intressant är att väldigt ofta är denna samhällspåverkan ett bidrag till en ekonomisk tillväxt och skapandet av nya arbetstillfällen, till skillnad från de stiftelser eller idellea organisationer, som främst är beroende av privata eller offentliga medel.

Mind-set är den uppsättning av attityder som innehas av någon

Färdighet – förmågan att göra något bra.

Kompetens – en persons kapacitet att förstå en situation och agera rimligt / ett kluster av relaterade förmågor, åtaganden, kunskaper och färdigheter som gör att en person (eller en organisation) kan agera effektivt i olika situationer.

Kompetens indikerar tillräckliga kunskaper, färdigheter och attityder som möjliggör för någon att agera i en mängd olika situationer. Eftersom varje ansvarsnivå har sina egna krav, kompetens kan uppkomma i vilken period i en människas liv som helst eller i vilket skede av som helst i karriären. Det råder ingen tvekan om att socialt entreprenörskap kräver en uppsättning färdigheter och kompetenser som ofta är mer komplexa och mångsidiga än vad som krävs för en klassisk entreprenör eller medlemmar i en ideell organisation.  Att vara företagare är komplext nog, du behöver vara en visionär, affärsutvecklare, en revisor, en ledare, en varumärkesansvarig och så vidare. Att vara en social entreprenör innebär att ovanpå detta bör du också vara en utmärkt forskare och expert på de problem du löser. Du vet också allt om sociala konsekvenser, hur man mäter det, hur du validerar data, att analysera bruttobesparingar för samhället och mycket mer. Det råder ingen tvekan att det är svårt för en person att vara perfekt i alla dessa saker, men sedan när hela teamet har kommit på plats så krävsdet ny kompetens. Som t.ex. att välja helt nya gruppmedlemmar, delegering, personalledning och så vidare.

 

Kompetenskraven från Europeiska kommissionen – nyckelkompetenser

Förbättring av EU-ländernas hållbarhetsutveckling och professionella kvalitet i allmänhet och för varje person individuellt, är idag ansett som en av de mest utmanande uppgifterna för varje samhälle som vill överleva i den globaliserade konkurrensen. Hållbar utveckling i varje land vilar på tre grundpelare: ekonomisk tillväxt, ekologisk balans och sociala framsteg. De sociala framstegen i ett land beror på rollen som människor har som lever i samhället. Det har därför invånarna behöver en rad kompetenser för att möta de komplexa utmaningarna i dagens samhälle. Europeiska Unionen, för att vara konkurrenskraftiga i världen, för kompetenser som sådan, fick intresse från EU kommissionen och andra internationella organ. Det är tydligt, att det skulle vara begränsat praktiskt värde att producera mycket långa listor med allt som individen kan behöva i sitt liv, men dagens samhälle ställer utmanande krav på individer. Så för EU-kommissionen var det i syfte att definiera nyckel kompetenser, som kunde visa, hur väl förberedda ungdomar och vuxen är för livets utmaningar, samt identifiera övergripande mål för utbildningssystemen och livslångt lärande.

Genom samarbete med en rad forskare, experter och institutioner en liten uppsättning nyckel kompetenser identifierades (den europeiska referensramen om nyckelkompetenser för livslångt lärande ”, rekommendation 2006/962/EG Europaparlamentets och avden 18 December 2006 om nyckelkompetenser för livslångt lärande (EUT L 394, 30.12.2006, s. 10-18 ”)

Varje nyckel kompetens måste:

(a) bidrar till värdefulla resultat för samhälle och individer.

(b) hjälpa individer som uppfyller viktiga krav i en mängd olika sammanhang.

(c) vara viktigt inte bara för specialister utan för alla individer.

 

Det är därför Europeiska rådet och Europaparlamentet antagit en uppsättning rekommendationer som introducerar en europeisk ram för nyckel kompetens för livslångt lärande. Ramen identifierar och definierar, för första gången på europeisk nivå, de nyckel-kompetenser som medborgarna kräver för självförverkligande, aktivt medborgarskap och anställbarhet i ett kunskapsbaserat samhälle.

Referensramen anger åtta nyckelkompetenser:

  1. kommunikation på modersmålet.

2.kommunikation på främmande språk.

  1. matematisk kompetens och grundläggande kompetens inom vetenskap och teknik.
  2. digital kompetens.
  3. lära att lära.
  4. social och medborgerlig kompetens.
  5. känsla av initiativ och entreprenörskap.
  6. kulturell medvetenhet och kulturella uttrycksformer.

Sociala entreprenörers behov och vikten av deras nödvändighet

Vad är drivrutinen och hur man mäter det: social påverkan och dess mätning?

Fråga i Slaido.com: Vad är din MOTIVATION att starta sociala företag?

Resultat: senare

Social enterprise (social business) handlar om att skapa sociala värde och genomslag på målgruppen och samhället. I motsats till traditionella verksamhet och företag är sociala företag inte bara om ekonomi, utan om sociala, miljömässiga och hållbart värdeskapande. Utdelningen av ett företag återinvesteras i arbete och gemensamma bästa.Att se det sociala problemet i ett större perspektiv är också viktigt, vilket innebär att arbeta på orsakerna till det sociala problemet: skäl för det, dvs de strukturella, institutionella och politiska skäl till sociala problem. Det kan göras på olika sätt. Oftast är ett sätt att närma sig dessa frågor att förklara och argumentera för orsaken och den nödvändiga förändringen. Att tänka och arbeta med orsakerna till de sociala problemen kan vara hårt arbete också för att täcka, men är nödvändigt att ta hänsyn till och reflektera över. Syftet med investeringen är inte för personlig vinning, utan att uppnå de sociala målen med verksamheten i företaget. Sociala värden och de sociala konsekvenserna (förändring) är målet. Pengarna investeras, så att entreprenör och ägare inte plockar ut eventuell utdelning. Investerare kan få sina pengar tillbaka eller återinvestera. Bolaget täcker de kostnader och arbetet genom en ekonomiskt hållbar investering samtidigt som de satsar på att uppnå de sociala målen. När den ursprungliga investeringen har varit tjänas av investerare, stannar vinst inom företaget att expandera sin uppsökande och öka de sociala konsekvenserna.För att arbeta med sociala företag med ett helhetsperspektiv, där socialt värde är närmade sig som något som gynnar samhället i stort, som är varför vi kommer att tala om de UN „hållbar utveckling mål“ (SDG), som kan fungera som ett gemensamt ramverk och verktyg för förståelse och kommunikation för definition av sociala företagarens roll i en hållbar värld. Ramverket för SDG`s kan hjälpa, stödja och säkerställa de sociala företagen i kommunikation, förhandling och samarbete mellan olika sektorer, som är med kommuner, stater, samt med traditionella (privat sektor) företag, aktörer och organisationer i det civila samhället. Att skapa social förändring lokalt och i liten skala, är det många av de engagerade samhällsentreprenörer som gör då det är viktigt. Men för sociala entreprenörer och alla andra som försöker skapa en bättre värld, är det lika viktigt att se denna förändring i ett större och mer globalt sammanhang och se till att insatserna är faktiskt en del av och i linje med en gemensam global ansträngning och plan.Samma som traditionell verksamhet så är det i social verksamhet nödvändigt att mäta framgång av produkten/tjänsten erbjuder det. Medan i traditionella företag framgång kommer att mätas genom slutet av budgetårsresultaten, i social verksamhet blir det de sociala konsekvenserna som skall mätas. Därför är det viktigt för alla sociala företag att veta, vad de kan tillföra för social påverkan och hur man mäter den.

Enligt definitionen av Michigan Ross Center för Social påverkan, Sociala konsekvenser är: ”en betydande, positiv förändring som behandlar en trängande sociala utmaning”. Med andra ord, är sociala konsekvenser en skillnad mellan situationen före och efter din intervention, en positiv förändring. För att visa, huruvida det skett en förändring, behöver vi mäta det.

Varför är det så viktigt för en social verksamhet att mäta dess sociala konsekvenser och vilka är de eventuella riskerna, om de inte mäts eller följs upp? Till att börja med är sociala konsekvenser det som gör en traditionell affärsverksamhet sociala. Genom att kunna bevisa kommer att ni som företag ger en positiv förändring för samhället gör dig till en social entreprenör. Det är också viktigt att mäta effekten för att kunna bekräfta den potentiella inverkan för investerare och partners som bevis för att din lösning verkligen fungerar. Du riskerar också att förlora förtroende och trovärdighet bland dina förmånstagare och intressenter om du inte visar resultaten av ditt arbete till dem. Finalen, men också den viktigaste aspekten av att mäta effekten är att bevisa att din lösning fungerar och förändringar skapas i rätt riktning.

Vad är sociala problem?

Ett allmänt eller specifikt socialt problem: den kan täcka många eller alla människor och till exempel vara om ensamhet, droger eller alkohol, eller det täcker endast en del, en specifik målgrupp. Det kan vara en social, religiös eller kulturell grupp eller minoritet. Det kunde vara att t.ex. leva med ett handikapp eller ha svårigheter att få ett jobb och ha en inkomst. Det kunde vara att bli stigmatiserade, att vara homosexuell eller behöva lämna fängelset, återvända till samhället, men utan anställning och bostad.Social verksamhet handlar oftast om inkludera och stärka sociala grupper i samhället, arbetskraften eller en lokal eller nationell inställning. Målgrupperna kan ha en betydande roll som en förändring kan utgöra, de blir synliga och höjer sina röster, men det kan också vara referenspunkt, som andra tar upp samtal och ansvar att göra en förändring. Inslaget av medmänsklighet är viktigt  – stödja och stärka en minoritet eller undertryckt grupp; att ge dem den egen röst eller utrymme av åtgärd och ett sätt att delta och inkluderas i samhället. Metoderna kan variera och vara mer eller mindre individuellt eller kollektivt, vilket beror på många aspekter. Enligt definitionen av Patricia Rogers ”en teori om förändring“ förklarar hur aktiviteter är förstås att producera en serie av resultat som bidrar till att uppnå de slutliga avsedda effekterna. Det kan utvecklas för alla nivåer av intervention – en händelse, ett projekt, ett program, en politik, en strategi eller en organisation ”.Vi börjar med att få klart på definitioner och skillnader mellan verksamhet, produktion och utfall. Det är klart att aktiviteten har en stor påverkan och det är ibland svårt att förstå skillnaden mellan produktionen och resultatet. De omedelbara effekterna av programmet eller politiska aktiviteter, eller de direkta stödmottagarna kallas utdata. Exempelvis antalet elever som deltog i simlektionerna. Genom att mäta produktionen så ger det en omedelbar möjlighet för att kunna visa den inverkan detta medför på din målgrupp, men det kommer inte alltid ge dig en idé om ifall önskad effekt har uppnåtts.  Resultatet är däremot den kortfristiga och medelfristiga effekt av ett program eller politikens utgångar, såsom en förändring i simnings färdigheter för barn, som deltog i klassen. Därför är det säkert att säga att resultatet är en önskad positiv effekt på det utmanande problemet i samhället. Så låt oss prata om det mer i detalj.

Problem trädmatris

3

Ett resultat kan anta många olika former men det är alltid några ändringar, förmåner, utbildning eller andra effekter som blir ett resultat ifrån organisationens ingripande.

Några exempel på resultat:

  • Den ökade mängden återvunnet plast varor.
  • Stärkt kunskap om konsekvenserna av HIV.
  • minskad stigma gentemot människor med autism.
  • förbättrat emotionell intelligens (EQ).

Det är dock helt omöjligt att mäta utfallen utan att ange indikatorn för rätt resultat.

 

Effektindikatorer: varje resultat går att mäta och göras öppenbart. Att göra att det är nödvändigt att ställa in rätt mätning beroende på objektet – resultat indikator.

Några exempel på utfall och indikatorer:

  1. Resultat: Ökad medvetenhet om vikten av återvinning av plast varor, indikator: mängden återvunnen plast flaskor per hushåll efter 3 månader i programmet.
  2. Resultat: förbättrad uthållighet, indikator: antal meter som en person kan simma efter 3 månader i simskola.

 

Hur placerar vi in rätt resultat med hjälp av indikatorn? Effektindikatorer är åtgärder som beskriver hur väl vi uppnår våra resultat. De hjälper oss att veta om saker och ting förändras på det sätt vi avsåg, enligt definitionen i LEAP ram, utveckla resultatindikatorer. En riktigt bra indikator bör vara specifika, observerbara och ha ett mätbart kännetecken av förändring för att kunna visa det avsedda resultatet. Nedan ges exempel på bra indikatorer:

  • Antal familjer som deltar i livelihood-programmet ett år efter det politiska genomförandet
  • antal minderåriga mödrar som blir utbildade i babyutfodring praxis efter 3 månader i programmet

 

  • Leveransnivån av säkert blod på sjukhusen mäts en gång varje halvår.
  • antal återvunna plastflaskor mäts ett år efter starten av programmet.

En riktigt bra indikator bör inte lämna något utrymme för tolkning, måste innehålla ett mått som kan redovisas enkelt (t.ex. procentandel), det bör vara realistiskt att uppnå, måste ses som en giltig åtgärd för intressenter och slutligen, det måste sägas efter Hur mycket tid det är mätt.

 

Reflektion av mål:

Vad är din definition av socialt entreprenörskap?   Hitta exempel på sociala företag från ditt land. Hur skapar detta sociala företag sociala värde och varför gillar du detta företag i synnerhet?

Kontrollera om din indikatorerna är specifika, mätbara, uppnåeliga, relevanta och tidsbundna.

Försök hitta sociala företag i ditt land och kontrollera om de mäter sociala inverkan på ett rätt sätt. Vad skulle du göra annorlunda?

 

Tillbaka till modulen

Logo+Nordplus

Detta projekt har finansierats med hjälp ifrån Nordplus programmet. Projektet återger endast projektmedarbetarnas åsikter. Nordplus programmet kan inte hållas ansvarigt för hur innehållet i denna information används eller tolkas. Projekt ID NPAD -2017/10203.

Nordplus_logo