Socialinis projektas

Kuriame senjorų daugiabutį Vilniuje.

Ieškome senjorų, kurie nori gyventi geriau įsikurdami jaukiuose ir patogiuose 27 m2 butuose, už kuriuos moka jų pačių butų nuoma.

„Orūs namai“ yra socialinis projektas, kurio tikslas – sukurti sąlygas senjorams oriai gyventi jaukioje kaimynystėje nesukant galvos dėl būsto išlaikymo.

„Orūs namai“ yra vienas įdomiausių inovatyvių socialinių projektų Lietuvoje, tačiau jo šviesai uždegti reikėjo ir dar reikės daug energijos, kantrybės, ryžto ir tikėjimo.

 

Todėl šiuo metu ieškome senjorų, kurie: 

  • savo namuose jaučiasi vieniši ir nesaugūs (net jei ir turi artimųjų);
  • turi butą Vilniuje, kurį per sunku finansiškai išlaikyti (net jei tai tik vieno kambario senos statybos būstas);
  • gali ir nori kraustytis į naujus, jaukius, jiems pritaikytus butus;
  • dar kol kas gali ir nori gyventi savarankiškai;
  • svarbiausia – nori geresnio gyvenimo.

 

Kas yra „Orūs namai“?

Beveik pusė Lietuvos senjorų skursta vieniši savo būstuose. Didžiąją savo pajamų dalį, ypač šildymo sezono metu, jie išleidžia neekonomiškų ir vyresniam amžiui nepritaikytų būstų išlaikymui.

Mūsų sprendimas? Kviečiame senjorus išnuomoti savo senuosius būstus ir keltis gyventi į būtent jiems įrengtus butus „Orių namų“ daugiabutyje. Iš nuomos gaunamos pajamos visiškai padengia gyvenimo juose išlaidas (nereikia papildomai mokėti nei už nuomą, nei už komunalines išlaidas, internetą ar kabelinę), todėl visa pensija lieka kitoms senjorų reikmėms.

„Orių namų“ daugiabutį sudaro keturi 27 m2 butai ir bendras holas, kuriame visi gali susitikti, bendrauti, užsiimti mėgstamomis veiklomis.

Daugiabutis yra Vilniuje, Karoliniškėse, Loretos Asanavičiūtės g. 46-62. Privalumai: pirmas aukštas, be jokių laiptukų, kaimynystėje yra Karoliniškių poliklinika, turgus, SoDra, vaistinė, parduotuvės, viešojo transporto stotelė.

Tai savarankiško gyvenimo namai. Niekas nereguliuoja senjorų gyvenimų, bet visada yra kas padeda, kai tik prireikia pagalbos.

Senieji būstai išnuomojami, bet lieka senjorų nuosavybe, todėl apsisprendę jie turi galimybę grįžti į savo senuosius namus.

 

ŠALTINIS: http://www.socialinisverslas.lt/gerieji-pavyzdziai/